Tarinaa Pappojen pikkujouluista

Keskiviikko 7.8.2024 - Varapuheenjohtaja Puili


Seuran perustamisesta lähtien on aina pidetty marraskuun aikana perinteiset pikkujoulut jäsenistölle ja varsinkin alkuun niissä oli reilusti yli 100 osanottajaa.

Pikkujoulujen pitopaikkana oli alkuun Kerhotalo, jossa oltiin yhtä mittaan vuodesta 2007 aina vuoteen 2013 ja piti olla myös marraskuun viimeisenä lauantaina 2014, mutta kohtalo puuttui peliin.

Olin herännyt aikaisin aamukahvin juontiin ja lukemaan päivän lehdet, kun puhelin soi puoli yhdeksän aikaan ja Kerhotalon emäntä ilmoitti, että siellä oli yöllä tapahtunut vesivahinko ja pikkujoulut joudutaan perumaan.

Siinä meinasi tulla pakokauhu, kun mietin, että mihin siivutetut kinkut, graavi ja savulohet, joululaatikot ja muut joulutavarat nyt joutuvat? Hetken mietittyäni soitin Auvisen Penalle ja kysyin, että onko Rityn monttu vapaana. Ei ollut, mutta Herajoen Työväentalo oli ja sitten alkoi soittelu talkoo porukalle, että pöytäjärjestelytalkoot ja emäntien uuteen keittiöön perehdyttäminen alkaa välittömästi Herajoella (klo 14.00 oli kaikki kunnossa)

Pikkujoulut on pidetty 10 kertaa Kerhotalolla, 4 kertaa Herajoen Työväentalolla ja 2 kertaa Cocks Areenalla. 2020 pikkujoulut jouduttiin perumaan Koronan takia.

Have Eskman Bänd on ollut pikkujoulujen kestomenestyjä viime vuosina (7 kertaa) ja ensimmäiset viisi kertaa musiikista vastasi Raimo Turtiainen ja pojat. Kertaalleen on Pappoja viihdyttäneet Duo Ollula, Pacosin Collit, Kari Komulaisen orkesteri ja Kari Majaranta & cot.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini